Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı kullanımı Hindistan Cevizi Yağı faydaları, Hindistan Cevizi Yağı ne işe yarar gibi Hindistan Cevizi Yağı ile ilgili tüm merak ettikleriniz

  • doa
  • doa
  • doa

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ FAYDALARI VE YAPISAL ÖZELLİKLERİ Hindistan cevizi yağı Hindistan cevizi (Cocos nucifera), palmiyegiller (Arecaceae) familyasından tropik bölgelerde yetişen meyvesi yenen bir palmiye türü.Hindistan cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir. hindistan cevizi yağını nasıl elde edilir Yağca zengin olan beyaz etli bölümü kepçeyle çıkarılarak yeniden kurutulur. Olgunlaşmış Hindistan cevizleri toplandıktan sonra ...

Devamı

Hızlı Uzayan ve Bakımlı Saçlar İçin Sığır İliği Kürü Nasıl Yapılır ? Biz kadınların gerek kuaför kurbanı, gerek değişiklik ihtiyacı ile saçlarımızın boy ve şeklindeki istemli yada istemsiz değişimler en büyük rahatsızlık kaynağımızdır. Günümüz saç şekillendiricileri, saç rengimizde yaptırdığımız zıt kutup renk değişiklikleri saçlarımıza ciddi zararlar verir, ister istemez o güzelim saçlarımız ...

Devamı

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır Hindistan cevizi yağının kozmetik kullanımını anlatacağız. Sonuçta gıda olarak kullanımını çeşitli tariflerde görmektesiniz. Ayrıca besin olarak margarin gibi sıcak ekmeğe sürerek, veya sıcak suya damlatarak kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı katı bir yağdır. Hindistan Cevizi Yağının Saça Kullanımı Özellikle kuru boyalı ve röfleli saçlar için oldukça aydalı bir yağ ...

Devamı

BADEM YAĞI Badem, gülgiller familyasında bulunan bir ağaç türünün, yenebilen meyvesidir. Bulunduğu familyanın diğer üyelerinin aksine badem tatlı ve etli bir dış çevre yerine bir örtü ile kaplıdır, içinde ser bir kabul ve kabuğun içinde yenilebilen çekirdek kısmı bulunur. Badem ağacı güneybatı Asya’ya özgü, boyu 4-9 metre’ye ulaşabilen, mızraksı yaprakları olan ve 5 taç ...

Devamı

Baobab Yağı Baobab tohumları sağlıklı bir cilt için gerekli olan A, C, D, E, F Vitaminleri ve beta-karoten, amin asitler, tartarik asiti yüksek miktarda içerir. Bu tohumların soğuk presle sıkılması ile baobab yağı elde edilir. Kuruyan, susuz kalmış, tahriş olmuş ciltleri yatıştıran baobab yağı özellikle saf kullanıldığında daha etkilidir. Baobab yağından birçok krem, serum, ...

Devamı

Kakao Yağı Kakao yağı (cocoa butter )olarak adlandırılantheobrama yağı, soluk sarı rengi ve saf ve yenilebilir olan kakao çekirdeğinin kavrulmasının ardından fermante edilmesiyle elde edilir. Kakao yağı bilinen en kararlı yağlardan olup doğal bileşiğinde bulunan antioksidanlar sayesinde acıma ve ekşime karşıtı olup aynı zamanda uzun süre depolanabilir olma özelliği bunun yanında  kadifemsi dokusu, hoş ...

Devamı

Hindistan Cevizi Yağı Saç Bakımı Hindistan cevizi yağı içerisinde çeşitli asitler bulunmaktadır ve bu asitlerden laurik asidin saç kırılmalarını azaltığı, kökleri koruyarak saçın genel görünümüne katkıda bulunduğu bilinmektedir. Ayrıca bu asit saç derisine masaj yaparak uygulandığında cildi nemlendirir, yumuşatır, kan dolaşımını arttırarak saç köklerine daha fazla oksijen gitmesini sağlar. Özellikle saçlarınızı şampuanladıktan sonra saç ...

Devamı

Hindistan Cevizi Cilt Bakımı Hindistan cevizi yağı  ağırlıklı olarak Orta Zincirli Yağ Asitleri veya Trigliserid içerir. Bu maddeler aynı zamanda cildin nem içeriği korur ve cildi pürüzsüz yapar. Hindistan cevizi yağında bulunan Kaprik Asit  Laurik Asit ve Kaprilik gibi üç yağlı asitler güçlü bir dezenfektan ve anti-mikrobik özelliklere sahiptir. Cilt üzerine uygulandığında, cildi mikrobik enfeksiyonlardan korur. Hindistan cevizi ...

Devamı

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Hindistan cevizi yağı, oldukça hafif bir yağ olduğu için, bütün dünyada oldukça yoğun tüketilen bir yağdır, bu yağın kullanıcıları, birçok yararından bahsetmektedirler. DR. E. GÜVELOĞLU bu yağla ilgili şunları söylemiştir. “Hindistancevizi ve yağı beyin sağlığı için adeta bir cevher. Beyin gücüyle çalışan tüm insanlara ve ailesinde Alzheimer hastalığı olanlara ...

Devamı

Hindistan Cevizi Yağı Hindistan cevizi yağı bütün dünyada özel bir ilgi görür. Pasifik Adalarında hindistan cevizi yağının tüm hastalıklar için şifa olduğu düşünülür, yaşam ağacı olarak adlandırılır.  Anne sütünde bol bulunan laurik asit içerir ve antioksidan Polifenollerce zengindir. Yapısında, omega 6, linoleic acid, Monounsaturated, Oleic Acid, Caproic Acid, Capric Acid, Caprylic Acid, Lauric Acid, Myristic Acid, Stearic ...

Devamı