9 Ağustos 2014 Cumartesi

hindistanceviziyagi.org olarak sizin için hindistan cevizi yağının kullanımı saç ve cilt bakımı hakkında bir yazı hazırladık iyi okumalar.

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır


Hindistan cevizi yağı dünyada oldukça fazla kullanılan bir yağdır. Genellikle gıda ve kozmetik bakım amaçlarıyla kullanılan bu yağ özellikle uzakdoğu mutfağının vazgeçemediği bir pişirme yağıdır. Gıda olarak kullanımını çeşitli tariflerde görmektesiniz. Ayrıca besin olarak margarin gibi sıcak ekmeğe sürerek, veya sıcak suya damlatarak kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı katı bir yağdır, ancak bu yağın yapısal özelliği gereği ısıya dayanıksızdır yaz aylarında oda sıcaklığında sıvı olarak bulunur.

 

Hindistan Cevizi Yağının Saça Kullanımı


Özellikle kuru boyalı ve röfleli saçlar için oldukça faydalı bir yağ olan hindistan cevizi yağını, saçlarınızı yıkamadan önce yağ bakımı yaparak kullanılması daha iyi olur. Saça hindistan cevizi yağı uygulamak için saçlarınızın temiz olması gerekmemektedir.

Bir kapta benmari erittiğiniz hindistan cevizi yağını saçlarınıza iyice yedirin 5 dakika sonra saçlarınızı streç filmle sarınız ve saç kurutması makinesiyle ısıttığınız havluyu streçin üzerine dolayın. Belli aralıklarla havlu üzerine saç kurutma makinesiyle biraz daha ısı uygulayın. Hindistan cevizi yağı yıpranmış saç tellerini besleyecek en iyi bakımların başında gelmektedir. Özellikle boyalı röfleli saçlarınız varsa bu bakımın faydasını daha fazla görürsünüz. Yağ bakımı yaptığınız saçlarınıza yıkamadan önce saç kremi uygulayıp kremi iyice yedirin, böylece saçınızdaki yağı arıtmanız daha kolay olacaktır.

 

Hindistan cevizi yağı saç rengi açma


Eğer yıpratmadan saçlarınızın rengini açmak istiyorsanız hindistan cevizi yağı bu iş için biçilmiş kaftan. Saçlarınızı açma işleminden önce hindistan cevizi yağı sürerseniz saç renginiz açılırken, saç açıcı ve oksidasyon yapan maddelerin etkileri minimum olacaktır.

 

Hindistan Cevizi Yağının Cilde Kullanımı


Hindistan cevizi yağı oldukça iyi bir nemlendiricidir. Bir çok cilt bakımı kreminde kullanılmaktadır ancak bu ürünlerde kullanım oranı az olduğu için hiçbirisi saf katı hindistan cevizi yağının verdiği etkiyi veremez. Cilde hindistan cevizi yağı uygulamak için cildinizin temiz olmasına özen gösteriniz. Özellikle duştan sonra hindistan cevizi yağı uygulamak çok faydalıdır.

Hindistan cevizi yağı oldukça fazla e vitamini içerir, bu durum hasar görmüş kuru ve kırışmış ciltler için oldukça faydalıdır ayrıca yağın yapısında bulunan, kaprik asit, laurik asit ve kaprilik gibi üç yağlı asitler güçlü bir dezenfektan ve anti-mikrobik özellikler içerirler, bu sebebple yaraların bakımında da yardımcı olarak kullanabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı cilde uygulandığında, diğer yağlar gibi yağlı bir his bırakmaz, ciltte kolayca emilir. Ayrıca hindistan cevizi yağı cilt esnekliğini sağlayarak, cildin genç bir görünümelde etmesine yardımcı olmaktadır, bu özellikleriyle cilt çatlaklarına karşı etkilidir. Bu yağ cildi pürüzsüz yaparak, ölü deri hücrelerinin dış katmanını kaldırmaya yani peeling yapmaya yardımcı olur. Peeling için ayrıca laktik asit gibi aha (alfa hidroksi asit) gurubu asitlerden de faydalanabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağını cilde kullanırken, benmari usulü eriterek veya avuç içinde ovalayarak sıvı hale getirin ve uygulayacağınız bölgeye masaj yaparak tatbik edin. Yağı çok kullanmamaya özen gösterin.

Hindistan cevizi yağı kullanımıyla ilgili yazımız burada bitiyor, sizde değerli görüş ve önerilerinizle yazımıza katkıda bulunabilir, yazımızı sosyal medyada paylaşabilirsiniz. Değerli vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederiz. hndstnygx

Kaynaklar:
http://www.nytimes.com/2011/03/02/dining/02Appe.html?_r=0 http://coconutoil.com/

0 yorum:

Yorum Gönder