9 Ağustos 2014 Cumartesi

hindistanceviziyagi.org olarak sizin için hindistan cevizi yağı hakkında bilgiler içeren bir yazı hazırladık. Hindistan cevizi yağının faydaları kullanımı özellikleri ve ararları hakkındaki bu yazımız için iyi okumalar diliyoruz.

Hindistan Cevizi Yağı Nedir


Hindistan cevizi yağı ( coconut butter ) bütün dünyada özel bir ilgi görür. Pasifik Adalarında hindistan cevizi yağının tüm hastalıklar için şifa olduğu düşünülür, yaşam ağacı olarak adlandırılır. Anne sütünde bol bulunan laurik asit içerir ve antioksidan Polifenollerce zengindir. Yapısında, omega 6, linoleic acid, Monounsaturated, Oleic Acid, Caproic Acid, Capric Acid, Caprylic Acid, Lauric Acid, Myristic Acid, Stearic Acid, Alpha Tocopherol, Delta Tocopherol, Alpha Tocotrienols, Delta Tocotrienols, Gamma Tocotrienols, Vitamin K bulunur. Hindistan Yağı (hint yağı) ile karıştırılmamalıdır. Saf Hindistan ceviz yağı oda sıcaklığında katı bir yağdır. Çoğu diğer yağların aksine, hindistan cevizi yağı, yüksek bir erime noktasına sahiptir 24 derecede erir. Bu nedenle, oda sıcaklığında katı olmasına rağmen sıcaklık arttıkça erir. 

 

Hindistan Cevizi Yağı Özellikleri

 

Hindistan cevizi yağının içerdiği asitler şunlardır;


Lauric Acid          % 48
Myristic Acid        % 15
Palmitic Acid        % 10
Capric Acid          %   8
Caprylic Acid       %   7
Oleic Acid            %   5
Palmitoleic Acid   %   3
Steartic Acid        %   2
Linoleic Acid        %   1
Arachidic Acid     %   0,5
Caproic Acid       %   0,5



Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında katı bir yağdır, ancak yazın sıcaklıkla birlikte sıvılaşabilir, hindistan cevizi yağının saf ve orjinal olduğunu anlamak için yağı eğer sıvıysa dolaba koyarak 15 dakika sonra donmasına bakabilirsiniz. Yağ orjinalsa dolaptaki düşük ısıyla katı olacağı için yağa saf hindistan cevizi yağı diyebilirsiniz. 

 

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları


Özellikle kozmetolojik olarak çok faydalı bir yağdır. Hindistan cevizi yağı saç yağları içerisinde kuru yıpranmış boyalı saçlara en iyi gelen yağdır, saçınız kuruyken, bu yağı uygular, bir bone ile sabaha kadar saçınızda bekletirseniz, birçok saç problemiyle vedalaşırsınız. Çok hafif bir yağ olduğu için vücudunuzu yüzünüzü, dudaklarınızı nemlendirmekte kullanabilirsiniz. Yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Ayrıca tropikal ülkelerde anti bakteriyel ve anti virüs özelliklerinden dolayı dezenfekte amaçlı kullanılmaktadr. Hindistan cevizi yağı alzheimer üzerinde oldukça etkili bir yağ olarak bilinir. 

 

Hindistan cevizi yağının kullanımı

  

  • Hindistancevizi yağının kan lipidlerini normalleştirdiği, 
  • Alkol ve diğer toksinlerin karaciğere yaptığı hasarı önlediği,  
  • Böbrek ve safra kesesi hastalıklarına karşı koruduğu,  
  • Kan şekerini dengeleyerek insülin kontrolünde etkili olduğu, dolayısıyla da şekeri hastalığının önlenmesinde ve idaresinde etkili olduğu bulunmuştur.
Sağlık açısından aktarılan bu iddialar genelde kullanıcı deneyimlerinden oluşmaktadır, bilimsel makale ve literatürde bir kesinlik yoktur.


Hindistan cevizi yağı antivirüs, antibakteri ve antimantar özellikleri de bulunmaktadır. bu açıdan çay ağacı yağı ile karıştırılıp merhemler yapılabilir. Hindistan cevizi yağının dişleri beyazlattığı bilinmektedir, yağ mineral emilimini güçlendirir ki bu sağlıklı dişler ve kemikler için oldukça önemlidir. Ter kokusunu azalttığı bilinen bu yağ doğal deodorant yapımında kullanılmaktadır. Ayrıca Cilt, kafa derisi ve saça sürüldüğünde çok iyi gelmektedir. Bu özelliklerinden dolayı kişisel bakımda çok sık kullanılmaktadır.

 

Hindistan Cevizi Yağı Zararları 

 

Hindistan cevizi yağı kozmetik kullanımda binde bir oranda alerjiye neden olabilen bir yağdır. Bu nedenle kozmetik kullanım öncesi alerji yapıp yapmadığını kontrol etmelisiniz. Ancak genelde kozmetik amaçlı oldukça fazla ve güvenle tüketilen bir yağdır. Gıda olarak tüketilmesinde ise doktor Mehmet Öz hindistan cevizi yağının zararlı bir yağ olduğuna dair açıklamalarda bulunmuştur. Özellikle aşırı kilo aldırması nedeniyle obeziteye neden olduğu, kolestorolü arttırdığı, kalp ve damar sağlığına zararlı olduğu bilgisini vermektedir.


Hindistan cevizi yağı makalemiz burada bitiyor, siz de görüş öneri ve yorumlarınızla katkıda bulunabilir, yazımızı sosyal medyada paylaşarak daha fazla insana ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Değerli vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederiz. hndstnygx

Kaynaklar:
http://espace.library.uq.edu.au/eserv.php?pid=UQ:108359&dsID=n19_Guarte1_FINAL_FIXED.pdf

0 yorum:

Yorum Gönder