Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı kullanımı Hindistan Cevizi Yağı faydaları, Hindistan Cevizi Yağı ne işe yarar gibi Hindistan Cevizi Yağı ile ilgili tüm merak ettikleriniz

  • doa
  • doa
  • doa

Anasayfa » Hindistan Cevizi Yağı » Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır

Hindistan cevizi yagi nasil kullanilir 300x225 Hindistan Cevizi Yağı Nasıl KullanılırHindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır

Hindistan cevizi yağının kozmetik kullanımını anlatacağız. Sonuçta gıda olarak kullanımını çeşitli tariflerde görmektesiniz. Ayrıca besin olarak margarin gibi sıcak ekmeğe sürerek, veya sıcak suya damlatarak kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı katı bir yağdır.

Hindistan Cevizi Yağının Saça Kullanımı

Özellikle kuru boyalı ve röfleli saçlar için oldukça aydalı bir yağ olan hindistan cevizi yağını, saçlarınızı yıkamadan önce yağ bakımı yaparak kullanılması daha faydalıdır.

Bir kapta benmari erittiğiniz hindistan cevizi yağını saçlarınıza iyibe yedirin 5 dakika sonra saçlarınızı streç filmle sarınız ve saç kurutması makinesiyle ısıttığınız havluyu streçin üzerine dolayın. Bir saat sonra havlu üzerine saç kurutma makinesiyle biraz daha ısı uygulayın. İki saat sonra saçlarınızı sülfatsız şampuanlarla yıkayınız.

Hindistan cevizi yağı yıpranmış saç tellerini besleyecek en iyi bakımların başında gelmektedir. Özellikle boyalı röfleli saçlarınız varsa bu bakımın faydasını daha fazla görürsünüz.

Hindistan cevizi yağı saç rengi açma

Baobabyagi Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır

Eğer yıpratmadan saçlarınızın rengini açmak istiyorsanız  hindistan cevizi yağı bu iş için biçilmiş kaftan. Saçlarınızı açma işleminden önce hint yağı sürerseniz saç renginiz açılırken, saç açıcı ve oksidasyon yapan maddelerin etkileri minimum olacaktır.

Hindistan Cevizi Yağının Cilde Kullanımı

Hindistan cevizi yağı oldukça iyi bir nemlendiricidir. Bir çok cilt bakımı kreminde kullanılmaktadır ancak bu ürünlerde kullanım oranı az olduğu için hiçbirisi saf katı hindistan cevizi yağının verdiği etkiyi veremez.

Hindistan cevizi yağı oldukça fazla e vitamini içerir, bu durum hasar görmüş kuru ve kırışmış ciltler için oldukça faydalıdır ayrıca yağın yapısında bulunan, kaprik asit, laurik asit ve kaprilik gibi üç yağlı asitler güçlü bir dezenfektan ve anti-mikrobik özellikler içerirler, bu sebebple yaraların bakımında da yardımcı olarak kullanabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı cilde uygulandığında, diğer yağlar gibi yağlı bir his bırakmaz, ciltte kolayca emilir.  Ayrıca hindistan cevizi yağı cilt esnekliğini sağlayarak, cildin genç bir görünümelde etmesine yardımcı olmaktadır. Bu yağ cildi pürüzsüz yaparak, ölü deri hücrelerinin dış katmanı kaldırmaya yani peeling yapmaya yardımcı olur. peeling için ayrıca laktik asit gibi aha (alfa hidroksi asit) gurubu asitlerden de faydalanabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağını cilde kullanırken, benmari usulü eriyerek veya avuç içinde ovalayarak sıvı hale getirin ve uygulayacağınız bölgeye masaj yaparak tatbik edin. Yağı çok kullanmamaya özen gösterin, üç dört damla yağ bütün cildinize yetecektir.

Diğer Yazılar